"We are the dead. Short days ago we lived, we felt dawn, saw sunset glow, loved, and were loved, and now we lie in Flanders fields."
Het project

De Menenpoort herinnert meer dan 54.000 militairen die in Vlaanderen sneuvelden. Ze hebben geen gekend graf, werden niet geborgen of konden niet positief geïdentificeerd worden. Het Passchendaele Museum wil zoveel mogelijk van de 6.928 Canadezen op de Menenpoort een tastbare plaats in het landschap geven.
WOI liet heel wat sporen na in de Westhoek. Monumenten, begraafplaatsen en bunkers liggen verspreid in het landschap. Het online portaal zet in op de stille getuigen van de oorlog. Het wil vermiste Canadezen een plaats in het landschap geven. Beschik je over unieke verhalen, brieven of beeldmateriaal van een militair? Deel ze op het portaal. Zo bouw je mee aan een platform voor nabestaanden, geïnteresseerden, onderzoekers, musea, … Help ons herinneren en bewaar hun verhalen voor de toekomst.
Een leger vrijwilligers

Op 4 augustus 1914 verklaart het Verenigd Koninkrijk de oorlog aan Duitsland. Canada, een Brits Dominion, wordt tegen wil en dank meegesleurd in een ongeziene wereldbrand.
Het onofficiële leger van Canada, telt iets meer dan 3.000 manschappen. Om de rangen aan te vullen, worden doorheen het enorme land vrijwilligers geronseld.



